Контакты
Главный девиз нашей строительной компании!
Строительство дома - важнейшее событие в жизни любого человека. Когда мы строим дом, мы вкладываем не только время и деньги, но и частичку души. Поэтому, жилье всегда будет отражением своего владельца. Дом - это место где мы нужны и желанны, дом - наша крепость и убежище, дом - символ достатка и благополучия.

Si ta instaloni ndriçimin dhe bazat në platformën e kuzhinës?

 1. Ndriçimi i zonës së punës së kuzhinës
 2. Krahat në zonën e punës së kuzhinës
 3. Mbështetëse në platformë
 4. Këndet e këndit
 5. Bazat e mobilieve
 6. Fole e fshehur për kuzhinë
 7. përfundim

Llampat dhe bazat në platformën e kuzhinës

Ndriçimi dhe bazat e fuqisë në gjëndjen e kuzhinës është shumë e rëndësishme. Kjo është veçanërisht e vërtetë për të ashtuquajturën zona e punës së kuzhinës, ku të dyja janë thjesht jetësore. Por si të planifikoni dhe montoni gjithçka në mënyrë që të mos jetë vetëm funksionale dhe e sigurt, por edhe e bukur. Kjo është ajo që ne do të diskutojmë në artikullin tonë.

Ndriçimi i zonës së punës së kuzhinës

Le të fillojmë, ndoshta, me ndriçimin, si një nga elementët më të rëndësishëm. Ndriçimi shtesë për zonën e punës së kuzhinës kërkon edhe shumë dokumente rregullative. Prandaj, ne fillojmë historinë tonë me këto kërkesa.

Sipas paragrafit 2.12 të BCH 59 - 88 ndriçimi i zonës së punës së kuzhinës duhet të jetë të paktën 200lk. I njëjti rregull zbatohet për ndriçimin e lavamanit. Për krahasim, ndriçimi i përgjithshëm në kuzhinë duhet të jetë vetëm 100 k.

Në bazë të kësaj norme për zonën e punës së kuzhinës është e nevojshme të bëhet e ashtuquajtura ndriçimi lokal. Ka shumë opsione për zbatimin e tij në këtë moment dhe me siguri do të gjeni diçka të përshtatshme për dizajnin tuaj.

Pra:

 • Le të fillojmë me mundësinë e thjeshtë instalimit të ndeshjeve shtesë në mur . Mund të jetë ose llampa fluoreshente ose llampa të zakonshme për llampat inkandeshente. Opcioni është mjaft i thjeshtë për t'u zbatuar, por jo shumë tërheqës nga një këndvështrim estetik.

Kushtoj vëmendje! Sipas pikës 7.1.46 të PUE, të gjitha llambat me llambat inkandeshente në kuzhinë të instaluar mbi tavolinat duhet të kenë syze mbrojtëse. Nëse janë instaluar llambat fluoreshente, ata duhet të kenë grila mbrojtëse për të parandaluar që llambat të bien jashtë dhe për t'i mbrojtur ata nga dëmtimet mekanike.

Nëse janë instaluar llambat fluoreshente, ata duhet të kenë grila mbrojtëse për të parandaluar që llambat të bien jashtë dhe për t'i mbrojtur ata nga dëmtimet mekanike

Dritat e qoshes për ndriçim

 • Një opsion më interesant mund të jetë instalimi i dritave tuaja të qosheve . Zakonisht këto janë llambat fluoreshente, të cilat janë montuar me një anë në mur dhe anën tjetër në fund të mbathjeve të sipërme të orendive. Ky opsion ju lejon të fshehni vetë llambën.
 • Një opsion edhe më interesant mund të jetë përdorimi i spoteve të ndërtuara në mbathje të lartë të mobiljeve. Zakonisht përdoret për këtë tension llambë të 12V.

Në këtë drejtim, do t'ju duhet të instaloni një transformator 220 / 12V shtesë. Zakonisht ajo është ngritur jashtë mobiljeve, dhe për llambat tërheq tensionin e telit është tashmë 12V. Për vendosjen e një tela të tillë në sipërfaqen prej druri të mobiljeve corrugation metal duhet të përdoren .

Për vendosjen e një tela të tillë në sipërfaqen prej druri të mobiljeve  corrugation metal duhet të përdoren

Theksoni platformën në kuzhinë

 • Por opsioni më interesant është përdorimi i backlight nga platforma. Ky opsion mund të realizohet kur përdorni xham të veçantë ose pleksiglas si një platformë. Ky opsion është pothuajse i përsosur si në aspektin e efikasitetit dhe pamjes, por çmimi i tij është faktori kryesor kufizues i shpërndarjes së tij.

Krahat në zonën e punës së kuzhinës

Po aq e rëndësishme për zonën e punës dhe bazat. Ata do të jenë të lidhur me një shumëllojshmëri të marrësve të përkohshëm elektrik siç është procesori i ushqimit, mulli (shih Mulli elektrik mishi bërë në Rusi: si për të zgjedhur ), shtrydhëse frutash e perimesh, toaster, blender dhe më shumë. Prandaj, shitoret në zonën e punës duhet të jenë shumë. Zakonisht vendosni të paktën tre, dhe ndonjëherë ky numër vjen deri në pesë.

Mbështetëse në platformë

Mundësia më e thjeshtë për të siguruar zonën e punës së kuzhinës me energji elektrike është instalimi i bazave të zakonshme në një platformë (shih Si të vendosni bazat në kuzhinë në mënyrë korrekte dhe të përshtatshme ). Por, si në çdo rast tjetër, ka disa nuanca.

Por, si në çdo rast tjetër, ka disa nuanca

Priza në platformën e kuzhinës

Pra:

 • Një nga këto është lartësia e prizës në platformën e kuzhinës. Nuk ka rregulla të qarta për rregulloret në këtë çështje. Siç thotë PUE, gjëja kryesore është që të jetë e rehatshme për t'u përdorur. Pra, le të mendojmë së bashku.
 1. Nëse bazat janë të vendosura direkt mbi krye të tabelës, nuk do të jetë shumë e përshtatshme për t'u përdorur. Përveç kësaj, mbeturinat nga tavolina shpesh do të hyjnë në bazat, të cilat mund të çojnë në pasoja negative. Prandaj, priza zakonisht është instaluar në një lartësi prej të paktën 10 cm nga tableti.
 2. Por ka një mundësi tjetër. Nëse vendosni bazat nën buzë shumë të lartë të platformës, atëherë ju mund t'i fshehni të paktën pjesërisht ato pjesërisht. Në të njëjtën kohë, është ende e përshtatshme t'i përdorësh ato.
 • Një tjetër çështje që shpesh lind është vendndodhja e bazave në platformë në krahasim me qendrën e zonës së punës. Nëse keni një sobë në njërën anë dhe një lavaman mbi tjetrin, përgjigja është e qartë. Rripat vendosen në qendër të zonës së punës.
 1. Nëse, të paktën në njërën anë, zona juaj e punës kufizohet nga veshjet, atëherë kjo ndryshon rrënjësisht gjërat. Procesori i ushqimit dhe foleja do të jenë të shkëlqyera në këtë cep, duke liruar vendin e punës. Nëse doni të vendosni aparate të tjera, gjatësia e telave të tyre zakonisht është e mjaftueshme për të lëvizur në të gjithë sipërfaqen e zonës së punës.
 2. Sa i përket aspektit teknik të lidhjes së bazave të tilla në një platformë, ajo nuk ka të bëjë me lidhjen e bazave në ndonjë nga dhomat e jetesës.

Këndet e këndit

Por zakonisht të gjithë duan të dinë se si t'i fshehin bazat në kuzhinë? Një mundësi e mirë janë bazat e qoshe, të cilat tani janë mjaft të përfaqësuar gjerësisht në treg.

Një mundësi e mirë janë bazat e qoshe, të cilat tani janë mjaft të përfaqësuar gjerësisht në treg

Qoshe Sockets në platformën e Kuzhina

Pra:

 • Për shkak të faktit se bazat e qoshe janë bashkangjitur në të njëjtën kohë në mur dhe në krye të tabelës ose fund të kabineteve të sipërme, ato janë relativisht delikate. Dhe kjo është përparësia e tyre kryesore.
 • Një çështje tjetër është vendndodhja e instalimit të bazave të qosheve. Zakonisht ata janë montuar në nivelin e tavolinës, por për të shmangur hyrjen e lagështirës dhe papastërtisë, është më mirë të zgjidhni opsionin e montimit të lartë. Pas të gjitha, papastërtia merr edhe përmes prizave të mbuluara, të cilat mund të çojnë në qarqe të shkurtra.
 • Një opsion interesant është montimi i bazave të këndit në anën e kabinetit, duke kufizuar hapësirën e punës. Por ky opsion vendos bazat në ekran.
 • Nga një pikëpamje teknike, lidhja e bazave të qosheve mund të bëhet në dy mënyra - duke hedhur instalime të fshehta në mur, ose duke instaluar instalime elektrike të hapura për mobilje.
 • Udhëzimi ynë këshillon që të zgjedh opsionin e parë. Në të vërtetë, në këtë rast, jo vetëm që fshehni rrjetet inxhinierike, por gjithashtu nuk mbajnë kostot shtesë që lidhen me nevojën për të mbrojtur tela nga dëmtimet mekanike. Dhe kur vendosni telat në sipërfaqe të djegshme, duhet të përdorni tuba metalike ose corrugacione.

Bazat e mobilieve

Mundësia tjetër e mundshme për të fshehur bazat në kuzhinë është përdorimi i pajisjeve të instalimeve të instaluara në mobilje. Ky opsion zbatohet më rrallë dhe ka një numër kufizimesh që shpesh neglizhohen.

Ky opsion zbatohet më rrallë dhe ka një numër kufizimesh që shpesh neglizhohen

Bazat e mobilieve

 • Zakonisht bazat janë ndërtuar në countertop. Por ky opsion ka shumë të këqija. Përveç pluhurit, uji mund të hyjë në to, edhe në bazat e mbuluara me mbulesa speciale. Prandaj, këto bazat duhet të vendosen sa më shumë që të jetë e mundur nga lavamani.
 • Përveç minuseve të funksionimit, ka edhe minuse të instalimit. Të gjithë ata janë të lidhur me standardet e PUE, të cilat kufizojnë kontaktin e produkteve të instalimeve elektrike dhe instalimeve elektrike me sipërfaqe të djegshme. Dhe mobilje prej druri i takon atyre.
 • Për instalimin e prizave të ndërtuara në tavolinë, ju së pari keni nevojë për kuti të çelikut. Ata duhet të eliminojnë plotësisht mundësinë e ndezjes së orendive nga priza.
 • Instalimet në bazat e vendosura gjithashtu vendosen në mobilje. Prandaj, ajo duhet të jetë e mbyllur në një valëzim metalik, i cili gjithashtu përjashton mundësinë e një zjarri në rast të një qark të shkurtër.

Kushtoj vëmendje! Teli për lidhjen e inkorporuar dhe çdo prizë tjetër duhet të zgjidhet në përputhje me ngarkesën totale të të gjitha bazave. Zgjedhja e seksionit kryq duhet të kryhet sipas tabelës 1.3.4.

 • Në të njëjtën kohë, në kuzhinë mund të ndodhë përmbytja e ujit ose formimi i lagështisë. Prandaj, kutia e valëzimit dhe kutia e hipotekës duhet të jetë e pajisur në mënyrë të tillë në mënyrë që të eliminohet akumulimi i lagështisë. Për më tepër, normat e PUE kërkojnë përjashtimin e mundësisë së akumulimit të kondensatës madje.

Fole e fshehur për kuzhinë

Bazat e fshehura për kuzhinë janë një nga risitë më të fundit dhe në të vërtetë janë një zgjidhje moderne për futjen e bazave në mobilje. Ata janë duke u bërë gjithnjë e më popullore, por ato nuk janë zgjidhje për të gjitha problemet.

Ata janë duke u bërë gjithnjë e më popullore, por ato nuk janë zgjidhje për të gjitha problemet

Fotografia tregon bazat e fshehura të ngulitura në mobilje.

 • Hapësira sekrete për kuzhinë janë një lloj interpretimi i shitoreve të ndërtuara. Vetëm këtu përdoret një mekanizëm i veçantë që shtyn priza mbi nivelin e tavolinës. Në versionin e mbyllur, bazat janë të mbyllura me një kapak të veçantë dhe të rregulluar vertikalisht, gjë që ul ndjeshëm gjasat e lagështisë që hyjnë në to.
 • Disavantazhi kryesor i këtyre shitoreve është parametrat e tyre nominalë. Për momentin, shumica e modeleve të paraqitura kanë një rrymë nominale prej 6A. Prandaj, ato nuk janë të përshtatshme për lidhjen e pajisjeve të tilla si mulli, kazan elektrike dhe pajisje të tjera me kapacitet më të madh se 1.5 kW.
 • Kur blejnë, njerëzit shpesh nuk i kushtojnë vëmendje këtij parametri, dhe rezultati është një dështim i shpejtë i shitoreve të tilla. Prandaj, nëse tashmë keni vendosur të blini bazat e fshehura, kërkoni modele në të cilat ka të paktën një dalje për një rrymë të vlerësuar prej 10A. Megjithëse zakonisht rryma e vlerësuar e të gjitha prizave është e njëjtë.
 • Gjithashtu, kur zgjedh një dalje të fshehtë për kuzhinë duhet t'i kushtoni vëmendje modelit me trupin e çelikut. Pse kemi thënë më lart. Dhe kur instaloni instalime elektrike, duhet të përdorni një mbështjellës metalik.

Fole sekrete për kuzhinën

 • Nëse zgjidhni dhe instaloni në mënyrë korrekte bazat e fshehura, atëherë kjo do të jetë mjaft interesante për çdo kuzhinë. Pas të gjitha, ajo nuk prishin e brendshme dhe është mjaft funksionale.

përfundim

Siç mund ta shikoni në këtë moment ka një numër të madh llambash dhe bazash për ndriçimin e zonës së punës të kuzhinës. Secila nga opsionet e mësipërme ka avantazhet dhe disavantazhet e saj dhe, si gjithmonë, ju zgjidhni.

Mund të ndihmojmë vetëm me këshilla në ndjekjen e bukurisë që të mos harrojmë parametrat teknikë dhe rregullat e instalimit. Video në faqet e faqes tonë do t'ju ndihmojë të bëni rrjetin e duhur të ndriçimit në kuzhinë.


Copyright ©
Карта сайта
Все права защищены