Контакты
Главный девиз нашей строительной компании!
Строительство дома - важнейшее событие в жизни любого человека. Когда мы строим дом, мы вкладываем не только время и деньги, но и частичку души. Поэтому, жилье всегда будет отражением своего владельца. Дом - это место где мы нужны и желанны, дом - наша крепость и убежище, дом - символ достатка и благополучия.

Si për të llogaritur volumin e formulës së unazës. Vëllimi i unazave të betonit të përforcuar

 1. Unaza hekur-betoni
 2. përfundim
 3. Zona e unazës, e shprehur përmes rrezeve të jashtme dhe të brendshme
 4. Zona e unazës, e shprehur përmes diametrit të jashtëm dhe të brendshëm
 5. Zona e unazës, e shprehur përmes rrezes mesatare dhe gjerësisë së unazës
 6. Varietetet e pjesëve të mirë
 7. Llogaritja e elementit mbështetës të betonit të përforcuar
 8. përfundim

Kjo pyetje më shpesh vizitohet nga ata që janë të lidhur me ndërtimin, riparimin ose rregullimin e zonave periferike, por gjithashtu ndodh që një njeri i zakonshëm në rrugë duhet të kërkojë një përgjigje. Në artikullin tonë ne do të përpiqemi t'ju ndihmojmë me këtë, t'ju them jo vetëm për formulat dhe llogaritjet vetë, por flasim pak për unazat konkrete vetë.

Unaza hekur-betoni

Varietetet e produkteve të betonit për puset

Ne japim parametrat e të gjitha llojeve të unazave të prodhuara për qartësi (parametrat do të përshkruhen në rendin e mëposhtëm - lartësia, trashësia e murit, diametri i brendshëm dhe pesha):

SHËNIM! Shënimi i COP do të thotë në vijim - unazë mur.

 • KS-7-1, 10 cm, 8 cm, 70 cm, 46 kg.
 • COP-7-1,5; 15 cm, 8 cm, 70 cm, 68 kg.
 • KS-7-3, 30 cm, 8 cm, 70 cm, 140 kg.
 • KS-7-5, 50 cm, 8 cm, 70 cm, 230 kg.
 • KS-7-6, 60 cm, 8 cm, 70 cm, 250 kg.
 • KS-7-9, 90 cm, 8 cm, 70 cm, 410 kg.

KS-7-9, 90 cm, 8 cm, 70 cm, 410 kg

Kushtojini vëmendje pranisë së veshëve të përforcuar për produktet që peshojnë më shumë se 100 kilogramë.

Një produkt i shënuar, për shembull, KS-10-6 quhet një unazë plotësisht me përmasa:

 • Gjatësia 60 cm.
 • Diametri i brendshëm është 100 cm.

Ka produkte me shenjën KO (mbështetje unazore), këto produkte gjenden në versionin e mëposhtëm:

 • KO-6, lartësi-7 cm, diametri i brendshëm - 58 cm, diametri i jashtëm - 84 cm, peshë - 60 kg.

Një tjetër modifikim është rreshtimi i puseve nën derën (unazë K 1a, vëllimi i betonit i të cilit llogaritet sipas parametrave të listuara më poshtë):

 • K-1a, lartësia -18 cm, diametri i brendshëm - 58 cm, diametri i jashtëm - 100 cm, pesha - 160 kg.

Mjetet e etiketimit PP - pllaka dyshemeje

Produkte të tjera ju lejojnë të rregulloni me saktësi lartësinë e pusit, në disa raste, nivelim me tokë, në të tjerat - duke i bërë ato më të dukshme. Montimi i elementëve të betonit të rrafshët në pllakën e mbuluar mirë do të ndihmojë në ngritjen e kapakut mbi sipërfaqen e tij.

Për shkak të kësaj, është e përjashtuar:

 • Rrjedhja e shiut dhe shkrirja e ujit në pus.
 • Goditja e automjeteve në çadër nëse pusi ndodhet nën rrugë.
 • Përmbytja e sharrës në vetvete.

Një nga parametrat e rëndësishëm të një produkti të tillë është vëllimi i unazës së betonit - 1 metër kub, kjo është njësia e matjes për të gjitha kalkulimet e tilla.

Këshillë! Shpesh ju mund të pengoheni në reklama për shitjen e produkteve të betonit të përdorur, duke përfshirë mbështetëset e murit për pusin, këshillat tona për ju është të studioni mallrat para se të blini. Në veçanti, inspektoni muret e brendshme, në të cilat mund të shihen parregullsi dhe hije të ndryshme të betonit (shitësit e padrejta rregullojnë çarje).

përfundim

Shpresojmë se udhëzimet e mësipërme do t'ju ndihmojnë të gjeni përgjigjen e duhur për pyetjen tuaj. Nëse ka ndonjë vështirësi në këtë proces, gjithmonë mund të përdorni kalkulatorin elektronik të lirë, i cili mund të gjendet në internet.

Në videot e prezantuara në këtë artikull do të gjeni informacione shtesë mbi këtë temë.

Një unazë është një shifër e sheshtë gjeometrike, e cila është pjesë e një avioni midis dy qarqeve me një qendër të përbashkët, por që ka një rreze të ndryshme.

Zona e unazës, e shprehur përmes rrezeve të jashtme dhe të brendshme

Le të jepet një rreth të rrezeve R dhe një rreth rreze r. Dhe R> r. Le të kombinojmë qendrat e këtyre qarqeve. Shifra e mbyllur midis këtyre qarqeve do të jetë një unazë në të cilën R është rrezja e jashtme, r është rrezja e brendshme.
Pastaj zona e kësaj figure do të jetë e barabartë me dallimin midis një rreze të madhe dhe një zone të një rrethi me një rreze më të vogël.

Zona e një rrethi me rreze r shprehet me formulën:
Zona e një rrethi me rreze R është shprehur me formulën:
Pastaj zona e unazës do të jetë e barabartë me:

Zona e një rrethi me rreze r shprehet me formulën:  Zona e një rrethi me rreze R është shprehur me formulën:  Pastaj zona e unazës do të jetë e barabartë me:

Kështu, zona e unazës është e barabartë me produktin e numrit të ndryshimit të shesheve të rrezeve të jashtme dhe të brendshme: Kështu, zona e unazës është e barabartë me produktin e numrit të ndryshimit të shesheve të rrezeve të jashtme dhe të brendshme:

Një shembull i llogaritjes së zonës së unazës, nëse rrezet e tij janë të njohura.
Gjeni zonën e unazës nëse rrezja e tij e jashtme është 3 dhe ajo e brendshme është 2
Një shembull i llogaritjes së zonës së unazës, nëse rrezet e tij janë të njohura

Zona e unazës, e shprehur përmes diametrit të jashtëm dhe të brendshëm

Ndonjëherë kur zgjidhja e problemeve është më e përshtatshme për të përdorur formulën e zonës së unazës, shprehur në aspektin e diametrave të brendshëm dhe të jashtëm.
Le të jetë D diametri i jashtëm i unazës, d të jetë diametri i brendshëm i unazës, pastaj:
Ndonjëherë kur zgjidhja e problemeve është më e përshtatshme për të përdorur formulën e zonës së unazës, shprehur në aspektin e diametrave të brendshëm dhe të jashtëm
Express rreze përmes diametrit. Ne kemi:

Zona e unazës llogaritet me formulën:

Duke zëvendësuar rrezet e shprehura në diametër, marrim:

Kështu, zona e unazës është e barabartë me një të katërtën e produktit të numrit me diferencën e shesheve të diametrave të jashtëm dhe të brendshëm:

Një shembull i llogaritjes së zonës së unazës, nëse dihen diametrat e saj.
Gjeni zonën e unazës nëse diametri i jashtëm është 10 dhe diametri i brendshëm është 6
Zona e unazës llogaritet me formulën:
Një shembull i llogaritjes së zonës së unazës, nëse dihen diametrat e saj
Duke zëvendësuar vlerat nga gjendja e problemit, ne kemi:

Zona e unazës, e shprehur përmes rrezes mesatare dhe gjerësisë së unazës

Le të k - gjerësia e unazës, e cila është diferenca midis rrezikut më të madh dhe më të vogël, domethënë, k = Rr është rrezja mesatare e unazës, e barabartë me
Le të k - gjerësia e unazës, e cila është diferenca midis rrezikut më të madh dhe më të vogël, domethënë, k = Rr është rrezja mesatare e unazës, e barabartë me  Zona e unazës llogaritet me formulën:  Duke aplikuar formulën e ndryshimit të shesheve, ne kemi:  Por rr = k, por  Ne zëvendësojmë anët e drejta të barazisë në formulën e unazës katrore
Zona e unazës llogaritet me formulën:

Duke aplikuar formulën e ndryshimit të shesheve, ne kemi:
Por rr = k, por
Ne zëvendësojmë anët e drejta të barazisë në formulën e unazës katrore.
Ne kemi marrë:
Zona e unazës është e barabartë me dyfishin e produktit të numrit të radiusit mesatar dhe gjerësisë së unazës.

Unazat janë bërë prej betoni të përforcuar më shpesh kur rregullojnë parcelat e tokës. Shpesh, pronarët e zonave periferike duhet të bëjnë një unazë me duart e tyre. Për ta bërë këtë, duhet të dini formatet me të cilat bëhet llogaritja, tiparet e produkteve konkrete. Produktet e prodhuara për pus janë etiketuar sipas kërkesave të standardeve shtetërore. Shënimi është një simbol i treguar në unaza me anë të të cilit mund të identifikohen informacionet mbi madhësinë dhe masën e materialeve.

Për secilën prej tyre produkt konkret , të lëshuara sipas kërkesave të standardeve shtetërore, ekzistojnë analiza që lejojnë të konfirmojnë cilësinë, karakteristikat e deklaruara të performancës dhe rezistencën e produkteve ndaj efekteve të faktorëve negativë. Kur përmbledhur ekspertët marrin parasysh rezistencën e ujit, rezistencën e ngrirjes, thithjen e lagështisë, forcën e shtypjes.

Unaza e betonit të armuar janë produkte të veçanta të destinuara për rregullimin e puseve të përdorura në sistemet e furnizimit me ujë, si dhe devijimin e ujit. Mënyra më e lehtë është të besosh punën në sistemin e kanalizimeve të një shtëpie private në një nga firmat. Sidoqoftë, është e nevojshme të llogarisni paraprakisht se sa do të duhet. Nëse doni të kurseni para, mund të bëni një kanalizim, i cili do të bazohet në një unazë konkrete, në vete. Prodhimi i produkteve të tilla kryhet në ndërmarrje në përputhje me standardet shtetërore. Kur krijohen materiale me cilësi të lartë përdoren, KCD. Prodhimi i produkteve përfshin përdorimin e formave të veçanta të betonit dhe përforcimit, diametri i të cilit nuk duhet të tejkalojë dhjetë milimetra.

Në materialet e ndërtimit të betonit të këtij lloji ka një shenjë që përcakton qëllimin dhe madhësinë e tyre. Nëse flasim për mënyrën e llogaritjes së kostos së një produkti, për këtë është e rëndësishme të merret parasysh vëllimi i unazave. Sa më i lartë ky tregues, aq më i shtrenjtë është materiali.

Varietetet e pjesëve të mirë

E pra fundi KCD 10a.

Bottom Bottom КЦД 10a - një pjesë e nevojshme e depozitës septike të kuvendit. Qëndrueshmëria e produktit varet nga cilësia e prodhimit dhe instalimit të duhur. Fundi i KCD 10a prodhohet në formën e një pllumi monolit të betonit të përforcuar me disa sythe të veçanta. Në shitje janë në fund të diametrave të ndryshëm. Bottom KCD 10a prodhohet sipas një standardi të miratuar. Dimensionet e KCD janë projektuar në mënyrë që fundi të përballojë ngarkesën e lëngut që grumbullohet në rezervuar. Në këtë rast, prodhuesit marrin parasysh lëvizjen e mundshme të tokës dhe ndikimin e ujërave nëntokësore. KCD janë zgjedhur sipas diametrit të pjesëve të tjera të pusit - unaza KTs, mbulesa, etj.

Shembuj të parametrave të disa llojeve të unaza KC (lartësia dhe pesha e produkteve KS):

 • COP-7-1; dhjetë centimetra, dyzet e gjashtë kilogramë;
 • COP-7-1,5; pesëmbëdhjetë centimetra, gjashtëdhjetë e tetë kilogramë;
 • COP-7-3; tridhjetë centimetra, njëqind e dyzet kilogram;
 • COP-7-5; pesëdhjetë centimetra, dyqind e tridhjetë kilogramë.

Materialet KS, KTs, pesha e të cilave i kalon njëqind kilogram, duhet të kenë veshë të veçantë. Një produkt që shënohet, për shembull, KC10-6, quhet mur. Shitjet gjithashtu mund të shohin materiale me emërtimin KO6 (unazë mbështetëse). Produktet e shënuara KO6, kanë një lartësi prej shtatë centimetra, diametër të brendshëm - pesëdhjetë e tetë cm, simite. diametri - tetëdhjetë e katër centimetra, pesha - gjashtëdhjetë kg. Produktet mbështetëse K06 përdoren gjithashtu kur punojnë në vendet.

KC betoni (KO6, KS10) e bëjnë të mundur përcaktimin sa më të saktë të lartësisë së rezervuarit. Ju mund ta lidhur atë me tokën ose të bëni unazat mbi nivelin e tokës. Instalimi i pjesëve të betonit në një pllakë të posaçme do të lejojë që të rritet çeliçja e mirë. Për shkak të kësaj, do të jetë e mundur të eliminohet hyrja e ujërave të shiut të shkrirë dhe përmbytja e çallmës. E rëndësishme për llogaritjet për KC janë vëllimet e unazave. Njësia kubike është njësia themelore e matjes.

Llogaritja e elementit mbështetës të betonit të përforcuar

Parametrat për llogaritjen e volumit unaza konkrete .

Për të përcaktuar parametrat për prodhimin e elementëve të mirë dhe pjesëve të tjera të betonit të përforcuar, është e nevojshme që së pari të llogaritet kostoja e prodhimit të tyre. Për llogaritjet, do t'ju nevojiten të dhënat fillestare: treguesi i vëllimit të përzierjes së betonit për të krijuar unaza, mbrapa mirë; konsumi i pergjithshem i perforcimit dhe numri i rrjete perforcuese per secilin element. Konsumi i zgjidhjes së betonit edhe unazë përcaktohet si më poshtë:

 1. Para së gjithash, duhet të shkruani parametrat.
 2. Pastaj llogarisni fushën e një rrethi (diametri i jashtëm). Për ta bërë këtë, përdorni formulën e numërimit (¼ P d2). P tregon 3.14, d - nar. diametër. Është e nevojshme të konvertohen numrat në vlerën e njehsorit.
 3. Pas kësaj, duke përdorur formulën e mësipërme, llogarisni fushën e një rrethi (diametër të brendshëm).
 4. Zona e një produkti betoni përcaktohet si vijon: nga vlera e zonës së rrethit me një dyshek. diametri zbres zonën e një rrethi me int. diametër.
 5. Për të përcaktuar volumin, ju duhet të shumëzoni lartësinë dhe zonën.

Nëse keni vështirësi të numëroni, mund të përdorni një kalkulator.

përfundim

Rezervuaret septike, tunelet, sistemet për heqjen e lëngjeve janë objektet kryesore të ndërtimit, gjatë instalimit të të cilave përdoren unaza prej betoni. Këto elemente janë përdorur gjerësisht në fushën e pajisjes së rezervuarëve të mirë për qëllime të ndryshme.

Një unazë është një figurë gjeometrike që ka një rreze të jashtme R dhe një rreze të brendshme r me një qendër të përbashkët. Në jetën e përditshme, unazat nuk hasen rrallë, pasi ato janë elementë të nevojshëm të shumë vetave pajisje teknike të përdorura nga pothuajse të gjithë. Më shpesh me unazat bëhen inxhinierë dhe dizajnerë, duke krijuar të gjitha llojet e makinave, komponentëve dhe asambletë.

Llogaritni zonën e unazës

Gjeni zonën e unazës sipas formulës:

S = π (R2-r2)

R është rrezja e perimetrit të jashtëm

r është rreze e rrethit të brendshëm

S është zona e unazës

π - 3.14

Forma e unazave ka rondele, të cilat janë elementë të fasteners që janë të instaluara në mes të kokat e bulonave ose arra dhe produkteve të lidhur për të rritur zonën e përshtatjes, si dhe për të parandaluar shuarjen spontane. Nëse kërkohet që në këtë apo atë rast të llogaritet ose të përzgjidhet për instalim në një produkt pikërisht atë rondele që është e nevojshme, projektuesit duhet, ndër të tjera, të gjejnë zonën e unazës . Këto pjesë janë bërë më shpesh prej çeliku, metaleve me ngjyra ose plastike dhe mund të kenë sipërfaqe të sheshtë dhe të veçantë. Në rastin e dytë, rondelet janë bërë prej çeliku të pranverës, të quajtura rondele të pranverës, të cilat shërbejnë për të parandaluar lirimin e nyjeve të filetuara gjatë tundjeve dhe dridhjeve.

Vajrat gjithashtu përdoreshin gjerësisht në teknologji. Ato synojnë të sigurojnë mbylljen e lidhjeve në tubacionet përmes të cilave transportohen gazra ose lëngje, si dhe në njësitë pneumatike dhe hidraulike. Ata janë të instaluar në nyje të pjesëve të ndryshme dhe për shkak të elasticitetit të tyre ata janë shumë të ngushtë në sipërfaqet ndërmjet të cilave ato janë të vendosura. Materiali më i zakonshëm për prodhimin e unazave të vulosjes është gome e klasave dhe kompozimeve të ndryshme, si dhe disa lloje të veçanta të plastikës.

Pothuajse të gjithë motorët modern me djegie të brendshme kanë në dizajnimin e tyre elemente të rëndësishme të tilla si unaza pistoni . Këto pjesë janë të nevojshme për të arritur shkallën e nevojshme të kompresimit në dhomën e djegies dhe janë të vendosura në mes të pistonëve dhe mureve të cilindrave. Meqë ata përjetojnë fërkime të vazhdueshme gjatë operimit të njësive të fuqisë, ato përfundimisht konsumohen dhe kërkojnë zëvendësim. Unaza pistoni janë bërë më shpesh prej hekuri gri të cilësisë së lartë.

Një lloj tjetër i unazave janë unaza mbajtëse . Ato përdoren për të rregulluar pjesë të ndryshme mekanike dhe janë pothuajse gjithmonë të instaluara në groove të përpunuara posaçërisht për ta. Më shpesh, unazat e mbylljes mund të gjenden në boshtet, por shpesh ato janë gjithashtu të vendosura në trupin e pjesëve. Varësisht nga vendndodhja, ato janë të ndara në ato që janë projektuar për boshtin dhe ato që janë montuar në vrima, dhe sa për materialin e përdorur për prodhimin e këtyre pjesëve, ajo është më së shpeshti çeliku. Pas instalimit në vendin e tij "ligjor", unaza e mbajtjes zakonisht është pak e hapur dhe sipërfaqet e saj të fundit ndalojnë lëvizjen e pjesëve nga njëra-tjetra.


Copyright ©
Карта сайта
Все права защищены