Контакты
Главный девиз нашей строительной компании!
Строительство дома - важнейшее событие в жизни любого человека. Когда мы строим дом, мы вкладываем не только время и деньги, но и частичку души. Поэтому, жилье всегда будет отражением своего владельца. Дом - это место где мы нужны и желанны, дом - наша крепость и убежище, дом - символ достатка и благополучия.

Si për të bërë një oxhak në një shtëpi private. Dimri në shtëpi

 1. Pajisje me oxhak në shtëpi: kërkesat që duhet të plotësohen për të siguruar sigurinë
 2. Funksioni i efektshëm i oxhakut - nevojitet shtytje e fortë
 3. Si për të bërë një oxhak në një shtëpi jashtë?
 4. Video - Instalimi i oxhaqeve

Pajtueshmëria me të gjitha kërkesat teknike të nevojshme në projektimin dhe instalimin e oxhakut është një nga kushtet më të rëndësishme për krijimin e kushteve të rehatshme në një shtëpi private.

Nëse sistemi i evakuimit të tymit është instaluar në mënyrë të pahijshme, rreziku i tymit dhe krijimi i kushteve për shtytjen e kundërt bëhet shumë e lartë. Pra, në rast të shkeljes së rregullave për ndërtimin e këtij sistemi të rëndësishëm krijohen kushte të rrezikshme nga zjarri. Rrjedhimisht, duke jetuar në një shtëpi, në të cilën oxhaku është ndërtuar në kundërshtim me rregullat, bëhet shumë e rrezikshme.

Pajisje me oxhak në shtëpi: kërkesat që duhet të plotësohen për të siguruar sigurinë

Për të përmbushur standardet që sigurojnë performancë të lartë të punës në ndërtimin dhe rregullimin e oxhakut, është e nevojshme:

 • për të ndërtuar një oxhak të prodhuar nga materiali jo i djegshëm (niveli i rekomanduar i rezistencës ndaj zjarrit duhet të jetë së paku 1 orë)
 • sigurojnë qëndrueshmëri të qëndrueshme të oxhakut,
 • për të kryer të gjithë instalimin e oxhakut në mënyrë që produktet e djegies të mos bien brenda ndërtesës,
 • vendosni vertikalisht kanalin e oxhakut,
 • llogarisni vrimën e shkarkimit në përputhje me zonën e bojës të oxhakut.

Gjatë heqjes së tubit të oxhakut është e nevojshme të ndiqni rekomandimet e specialistëve gjatë përcaktimit të lartësisë së kërkuar të tubit të oxhakut në përputhje me vendndodhjen e tij, distancën e lejuar deri në kurrizin e çatisë (me çati të ngritur):


Gjatë heqjes së tubit të oxhakut është e nevojshme të ndiqni rekomandimet e specialistëve gjatë përcaktimit të lartësisë së kërkuar të tubit të oxhakut në përputhje me vendndodhjen e tij, distancën e lejuar deri në kurrizin e çatisë (me çati të ngritur):

Funksioni i efektshëm i oxhakut - nevojitet shtytje e fortë

Zgjedhja e opsioneve të projektimit të oxhakut: nevoja për tërheqje dhe aftësia për të mbajtur ajër të nxehtë në ambiente të mbyllura

Në instalimin e një gripi në shtëpi private do të zbatohen dy dizajne kryesore. Njëri prej tyre është një çorape plastike që nxehet shpejt dhe krijon tërheqje të fortë. Përveç kësaj, kjo dizajn është ftohur me shpejtësi, kështu që ajri i nxehtë pas ftohjes së një burimi të ngrohjes, për shembull, një fireplace, lë kanal tymi nuk mund.

Një tjetër mundësi është që të përdoret një ndërtim tre-shtresor - një tub çeliku inox i mbuluar nga brenda me një shtresë qeramike, izolim termik (zakonisht lesh mineral) dhe  tub çeliku  jashtë - siguron besueshmërinë dhe efikasitetin e lartë të sistemit të heqjes së tymit Një tjetër mundësi është që të përdoret një ndërtim tre-shtresor - një tub çeliku inox i mbuluar nga brenda me një shtresë qeramike, izolim termik (zakonisht lesh mineral) dhe tub çeliku jashtë - siguron besueshmërinë dhe efikasitetin e lartë të sistemit të heqjes së tymit. Kur bëhet ndërtimi i shtëpive të regjistrave, si rregull, përdoret ky lloj i strukturës së oxhakut. Përveç pajtueshmërisë kërkesat teknike Një sistem i tillë i shkarkimit të tymit është relativisht i lirë, gjë që siguron përdorimin e saj të përhapur.

Si për të bërë një oxhak në një shtëpi jashtë?

Kur ndërtohet një oxhak i jashtëm në shtëpi, instalimi kryhet nga poshtë lart. Mënyra më e lehtë për të blerë një oxhak të përfunduar. Në këtë rast, koha e punës mund të reduktohet. Përveç kësaj, garancia e një të bukur shfaqje projektimit. Lidhjet e oxhakut mblidhen në mënyrë të vazhdueshme. Për të mbrojtur oxhakun nga lagështia, të gjitha nyjet duhet të trajtohen me një sealant. Struktura është e fiksuar tek elementët e ndërtesës me ndihmën e kllapave.


Për kaldaja me lëndë djegëse të ngurta shpesh përdoren tulla Për kaldaja me lëndë djegëse të ngurta shpesh përdoren tulla. Një oxhak i tillë është mjaft i rëndë. Prandaj, rekomandohet vendosja e oxhakut të një materiali të tillë në një bazë të fortë ose dysheme betoni të përforcuar.

Kur ndërtimi i oxhakëve për kaldaja moderne për të cilat përdoren lëndë djegëse dhe gaz të lëngët, oxhaku i tullave nuk është i përshtatshëm, pasi tulla me tulla fillon të rrëzohet shumë shpejt për shkak të humidifikimit të tubave. Ekspertët rekomandojnë ndërtimin e oxhaqeve të bëra nga tuba qeramike për kaldaja të tilla. Këto oxhaqe janë universale dhe të përshtatshme për kaldaja që veprojnë në çdo lloj karboni.

Video - Instalimi i oxhaqeve

Një oxhak ose oxhak është pjesë e një mekanizmi kompleks për largimin e tymit dhe gazrave nga sistemi i ngrohjes. Të gjitha pajisjet e ngrohjes që përdoren në lëndë djegëse të thatë, të gaztë ose të lëngët duhet të kenë një sistem të tillë për të përmbushur të gjitha rregullat dhe rregulloret.

Oxhaqet në shtëpi janë të dizajnuara për heqjen e produkteve të djegies për shkak të shtytje natyrore këtë dizajn. Jeta e shërbimit të bojlerit dhe ergonomia e saj varen drejtpërdrejt nga heqja e duhur e produkteve të tilla të djegies. Prandaj, çështja e oxhakut të pajisjes në një shtëpi private dhe zgjedhja e një modeli të përshtatshëm mbetet prioritet për secilin klient.

Kushtet e përdorimit të oxhakut në një shtëpi private ndikojnë në karakteristikat e dizajnit të saj dhe në zgjedhjen e materialit nga i cili duhet të bëhet. Kjo do të ndikojë në performancën dhe cilësinë e çdo pajisje ngrohjeje.
Kushtet e përdorimit të oxhakut në një shtëpi private ndikojnë në karakteristikat e dizajnit të saj dhe në zgjedhjen e materialit nga i cili duhet të bëhet

Nëse ju e ngrini çështjen e trendit të rritjes së shtëpive në cottages verore dhe pranë megacities, atëherë ka një rritje të konsiderueshme, duke u rritur më shpejt se numri i shtëpive të tullave apo materiale të tjera. Por para së gjithash, për të blerë ose ndërtuar një shtëpi prej druri, ju duhet të mësoni teknikën me të cilën është bërë oxhaku shtëpi prej druri . Një shumë e dobishme do të jetë vetëm në këtë artikull.

Pronari i ardhshëm i një vilë komode druri duhet të përdoret për idenë: numri i soba në vilë korrespondon me numrin e oxhaqeve, numri i zonave që janë të ventiluar është e barabartë me numrin e kanaleve të ventilimit. Niveli i tërheqjes ndodh kur ndryshimi i temperaturës në dhomat dhe produktet e prodhimit. Prandaj, oxhaku në një shtëpi prej druri të vendosur më lart se zakonisht. Vetëm mos ngatërroni oxhakun dhe gripin - kjo është e gjitha dizajne të ndryshme . Pjesa më e madhe e asaj që vjen deri në të parën nuk përputhet fare me të dytën.

Vlen të mbani mend se tubat për tym nuk janë gjithnjë të lejueshme, nëse nuk ka karta statutore, të cilat mbahen si udhëzues gjatë ndërtimit të tubave. Sipas normave oxhak duhet të ndërtohet ekskluzivisht në një kënd prej nëntëdhjetë gradë (nga tulla balte, pa parashikime). Sipas dokumentacionit, tubi duhet të devijohet në një kënd prej tridhjetë gradë nga vertikali, duke lëvizur në një pozicion horizontal jo më shumë se një metër. Tubacioni për tym është të paktën pesë metra në lartësi, por lartësia e oxhakut llogaritet nga baza e hekurave.

Një oxhak në një shtëpi private është me rëndësi të veçantë. Sot ka shumë opsione të instalimit dhe mundësi ndërtimi të oxhakut. Unë do të doja të përmend opsionin e një sanduiç. Ky tub është i izoluar nga nxehtësia, i cili përbëhet nga: tuba metalikë (çelik inox), tub çeliku i jashtëm, material për izolim termik. Tub çeliku inox gjithashtu përmban një shtresë të qeramikës. Për të ruajtur nxehtësinë, përdorni lesh mineral. Të gjitha pjesët janë montuar me bravë të veçantë dhe ngjitës. Por dizajni i fundit i oxhakut duhet të përdoret me pjesëmarrjen e murit të jashtëm.
Një oxhak në një shtëpi private është me rëndësi të veçantë

Jeta e njerëzve varet nga pajisja e një gripi në shtëpi. Prandaj, pajisja e oxhakut në një shtëpi private është e qëndrueshme dhe e qëndrueshme, ndërsa oxhaku duhet të përballojë ndryshimet e temperaturës, të nxisë heqjen e cilësisë së gazit, të rezistojë efektet e kondensatës, si dhe acidet e formuara gjatë funksionimit të sistemit të ngrohjes.

Llojet e tilla si: oxhaqet me çelik inox dhe oxhaqet me tulla përdoren gjerësisht. Vetëm kohët e fundit u shfaqën alternativa oxhak tullave në një shtëpi prej druri dhe para se të gjitha strukturat ishin bërë prej tullave. Vërtetë, sot një kënaqësi e tillë - një pajisje oxhak në një shtëpi me tulla private - jo të gjithë mund ta përballojnë atë. Por mos e përjashtoni një shtrimin e tillë, nëse përshtatet në mënyrë të përkryer në hartimin e një shtëpie apo ndonjë shtëpie të vendit. Por ka një alternativë të mirë.

Një oxhak prej çeliku inox mund të jetë edhe më i shtrenjtë se një tullë, por ka një numër të madh përparësish kur krahasohet. Opsioni i fundit është shumë më i lehtë se i pari - nga tulla. Pra, ndërtimi i bazës (përforcuar) nën oxhak nuk është i nevojshëm. Është e thjeshtë në instalimin e tij dhe është i qëndrueshëm në faktorë të ndryshëm të gazrave të furrës (si korrozioni termik ashtu edhe kimik). Avantazhi është qëndrueshmëria e një oxhaku të tillë dhe lehtësia e instalimit të oxhakut në një shtëpi prej druri.

Tubat oxhak (çelik inox) - element i rëndësishëm oxhak, i cili është bërë prej çeliku inox të qëndrueshëm (relativisht të nxehtë), ndërsa dizajni i saj është bërë sipas parimit - një tub në një tub. Hendeku midis tubave është i mbushur me izolim rezistent ndaj zjarrit. prandaj tub i brendshëm mbrojtur nga kondensimi, dhe bloza nuk shtyhet. Prodhuesit e këtyre oxhaqeve japin një garanci të mirë - deri në dhjetë vjet shërbim pa asnjë ndërprerje, edhe pse versionet e tullave të oxhaqeve mund të funksionojnë edhe më gjatë.

Në çdo shtëpi private ka një sistem shkarkimi të tymit. Përveç funksionit primar të shkarkimit të tymit, përdoret gjithashtu si ventilim. Shumë njerëz gabimisht mendojnë se nuk luan një rol të rëndësishëm në jetën e tyre dhe harrojnë të kujdesen për të, ose fillimisht i shkelin disa nga rregullat e instalimit. Për të kuptuar se çfarë mund të sjellë qëndrimi neglizhent i konsumatorit, ne do të merremi me atë se si është një pajisje e oxhakut.

Si funksionon

Sistemi i gripit të një shtëpie private është një kanal i veçantë për shkarkimin e gazrave dhe produkteve të djegies në rrugë. Planifikimi jo i duhur i një sistemi të tillë mund të çojë në faktin se tymi do të hyjë në dhomat e shtëpisë ose do të ketë probleme me tërheqjen e pasme. Instalimi i oxhakut, përkatësisht madhësia dhe vendndodhja e tij, duhet të llogaritet shumë saktësisht, përndryshe një zjarr mund të ndodhë edhe në shtëpi. Sigurisht, muret e kanalit janë shumë të nxehtë gjatë punës intensive, e cila ndryshon me ftohjen e saj të plotë. Një ndryshim i tillë i temperaturës nuk është aspak i dobishëm për sipërfaqet e punës, por kontribuon në veshin e tyre të shpejtë. Kjo është arsyeja pse instalimi i oxhakut duhet të përfshijë tulla hedhjen. Muret e tullave rreth kanalit e sigurojnë atë me një jetë të gjatë shërbimi, për shkak të faktit që tulla balancon ndryshimin e temperaturës, duke marrë pjesë në vetë ngrohjen. Kështu, ngrohja në shtëpinë tuaj ruhet më gjatë me dru dhe qymyr më pak.

Dizenjimet dhe teknologjitë moderne ofrojnë një përzgjedhje të gjerë të pajisjeve dhe vetë oxhakut. Midis tyre janë dyfishtë, koaksial dhe të tjerë. Më efektive janë pajisjet me bosht të çelikut me bosht të përbashkët. Ata kanë një shtresë të dendur izolimi, për shkak të së cilës muret e kanalit janë të mbrojtura nga ekspozimi acid. Është e rëndësishme që brendësia e tyre të jetë prej materialeve polimerike.

Një oxhak në një shtëpi private patjetër nevojë për funksionimin e duhur nga pronarët e tij. Është e nevojshme të merret parasysh se temperatura e tymit që ngrihet përmes kanalit mund të arrijë 600 gradë. Prandaj, për të instaluar oxhak ishte i shkolluar, muri me tulla duhet të jetë mjaft i trashë, në gjendje të përballojë ekspozimin temperatura të larta . Për këtë zakonisht përdoren 12 centimetra tulla ose qeramikë. Çeliku është gjithashtu i përshtatshëm për këtë qëllim. Kanalet nga çeliku janë shumë të përshtatshme në përdorim dhe instalim. Dizajni i tyre kontribuon në largimin e shpejtë të kondensatave të rrezikshme nga oxhaku, dhe gjithashtu parandalon fërkimin e gazrave në muret e saj. Një pajisje e oxhakut me çelik inox ka disa avantazhe mbi të tjerët:

- i përshtatshëm për çdo kaldaja dhe furra;

- ju nuk mund të shqetësoheni për ndodhjen e korrozionit, pasi çelik inox nuk ka frikë prej tij;

- Ju mund të instaloni të dyja në kohën e ndërtimit, dhe në shtëpinë e përfunduar tashmë.

Në treg sot ka një sasi të madhe të pajisjeve cilësore për pajisjet e oxhakut. Markat më të njohura janë "FF Bofill", "Selkirk", "Raab" dhe "Hild". Pa marrë parasysh se sa cilësi të lartë dhe të shtrenjtë është oxhaku juaj, kjo nuk ju përjashton aspak që të kujdeseni për të. Tuba duhet të pastrohen sistematikisht nga blozë dhe blozë. Një pajisje e oxhakut dhe muret e saj duhet të kontrollohen. Edhe plasaritja më e vogël mund ta prishë atë. Nëse të paktën një lagështi merr atje, ajo do të çojë në shkatërrimin e saj. Pra, kujdesuni për furnizimin me cilësi të ajrit në shtëpinë tuaj, së pari duhet të bëni vetë.

Instalimi i oxhaqeve

Siç e kemi kuptuar, shumica pajisje moderne instalimi është shumë i thjeshtë, por ka disa momente të rëndësishme , të cilat duhet të dini para se të filloni instalimin e oxhakut. Është e nevojshme të kontrollohet me kujdes seksionet e murit përmes të cilit tubi do të kalojë. Në rastin ideal, nuk duhet të vërehen nyje, dhe duhet gjithashtu të izolohen nga muri. Si një masë e veçantë kur instaloni një oxhak në një shtëpi prej druri, është e rëndësishme që ta izoloni atë muret prej druri materiale jo të djegshme. Tulla të përsosur ose asbest.

Ju mund ta instaloni vetë oxhakun në një shtëpi private duke marrë parasysh rekomandimet e mëposhtme:

 1. Është e nevojshme të largohet pjesa horizontale e tubit nga kazan.
 2. Fixo tee ose gjunjë në buzë e jashtme të këtij tubi për të rregulluar segmentin e saj vertikal.
 3. Nëse përdorni një tee, atëherë është e rëndësishme të kujdeset për bllokimin e prodhimit të saj të poshtme. Në rastin e gju, është e nevojshme për të siguruar mundësinë e pastrimit seksionin horizontale.
 4. Është e nevojshme të bashkëngjitet pjesa vertikale në mur me ndihmën e kllapave të veçanta, të cilat ndodhen në një distancë prej dy metrash ndërmjet tyre.
 5. Nëse tubi vertikal është bërë me materiale të rënda, atëherë duhet të mbështetet me një mbështetje.
 6. Distanca midis buzës së çatisë dhe buzës së oxhakut duhet të jetë jo më pak se gjysmë metër.
 7. Sigurisht, është më mirë nëse kanali i gripit është i bashkangjitur në mur përgjatë gjithë gjatësisë së tij, por në shumë raste kjo nuk është e mundur. Pastaj duhet të përdorni sistemin e shenjave të shtrirjes.

Të gjitha lidhjet janë të lidhura fort me njëra-tjetrën dhe të mbyllura me çorape të çorape. Tub vertikal duhet të ofrojë izolim me cilësi të lartë, për këtë ata përdorin lesh mineral dhe materiale të tjera. Zonat që mund të jenë subjekt i proceseve korrozive, ju duhet të pikturoj një bojë rezistente ndaj nxehtësisë.

Pas instalimit të oxhakut është përfunduar, ju mund të admirojnë punën e bërë, dhe të bëhet pronar i një sistemi me cilësi të lartë oxhak.

Si për të bërë një oxhak në një shtëpi jashtë?

Copyright ©
Карта сайта
Все права защищены