Контакты
Главный девиз нашей строительной компании!
Строительство дома - важнейшее событие в жизни любого человека. Когда мы строим дом, мы вкладываем не только время и деньги, но и частичку души. Поэтому, жилье всегда будет отражением своего владельца. Дом - это место где мы нужны и желанны, дом - наша крепость и убежище, дом - символ достатка и благополучия.

Instalimi me aje i dritareve plastike (video + foto)

 1. Ku të filloni
 2. Instalimi i kornizës së dritareve hap pas hapi
 3. Demontimi i kornizës së vjetër të dritares
 4. Instalimi i një dritareje në hapjen e dritares
 5. Montimi i kuadrit
 6. Dritare nënshkrimin
 7. Instalimi i kullimit
 8. Kuvendi përfundimtar i dritares
 9. Instaloni shpatet
 10. përfundim

Ditë e mirë, lexues të dashur të blog, në këtë artikull do të flasim për fazën e rëndësishme të riparimit - instalimi i dritareve plastike me duart e tyre (video + foto). Menjëherë ne duam të theksojmë se instalimi i dritareve është një proces mjaft i komplikuar dhe kohë që nuk mund të merret nga çdo i ri.

Në artikullin e fundit kemi thënë se si saktë të izolojnë dritaret e vjetra .

Në rast se doni të ruani instalimin ose thjesht dëshironi të bëni gjithçka me duart tuaja (si ne :)), ne ju këshillojmë të lexoni me shumë kujdes artikullin e propozuar. Instalimi jo i duhur i një kornizë dritare mund të çojë jo vetëm në dëmtimin e pamjes estetike, por edhe në pasoja të tilla të pafavorshme si stema dhe qelqi i prishur.

Para se të vazhdoni me instalimin, duhet të përgatitni vendin e punës. Pastroni hapësirën pranë dritares nga mbeturinat, mbuloni panelin e radiatorit dhe dyshemenë pranë dritares me një leckë ose film. Udhëzimet tona janë të përshtatshme për instalimin e dritareve në një shtëpi druri dhe kornizë.

Përmbajtja e artikullit

Ku të filloni

Instalimi i dritareve ka një numër karakteristikash:

 1. Mos harroni gjëja më e rëndësishme - korniza e dritares duhet të jetë e fiksuar mirë.
 2. Instalimi nuk kryhet në temperatura nën 15 gradë.
 3. Korrekt llogarisin kohën - instalimi i një dritare nga specialistët zgjat 2-3 orë.
 4. Për të shmangur deformimin dhe uljen e shkumës në të ardhmen, duhet të ngjyhet.
 5. Për të shmangur shtrembërimin e kornizës së dritareve, ngjisni me kujdes strukturat vertikalisht dhe horizontalisht. Kjo do t'ju ndihmojë të ndërtoni nivelin.
Ditë e mirë, lexues të dashur të blog, në këtë artikull do të flasim për fazën e rëndësishme të riparimit - instalimi i dritareve plastike me duart e tyre (video + foto)

Përgatitja teorike për instalim

Tani shqyrtoni mjetet që ju nevojiten:

 • shënues
 • metër
 • nivel ndërtimi
 • kaçavidë dhe shpues
 • shkumë poliuretani
 • qoshe
 • armë silikoni
 • shpatull
 • spirancë

Instalimi i kornizës së dritareve hap pas hapi

Tani në detaje dhe në mënyrë skematike e konsiderojnë instalimin e një kornizeje dritare. Për lehtësinë e perceptimit, të gjitha rekomandimet ofrohen me fotografi të detajuara dhe udhëzime video.

Demontimi i kornizës së vjetër të dritares

Procesi fillon me çmontimin e dritares së vjetër. Në shumicën e rasteve, kornizat e vjetra hidhen, prandaj nuk i pendohemi dhe i shohim me një sharrë apo mulli. Së pari, hiqni gomat e nënshkrimit, pastaj hiqni materialin izolues.

Shohni kornizën dhe hiqni atë në pjesë. Hiqni pragun e dritares dhe një shtresë të çimentos nën të.

Instalimi i një dritareje në hapjen e dritares

Ne vazhdojmë drejtpërdrejt në instalimin e kornizës. Për të rregulluar kornizën në hapjen e dritares, përdorni pykë të drurit. Ju lutem vini re se hendeku midis shpateve dhe pjesës së poshtme të kornizës duhet të jetë i njëjtë dhe të jetë afërsisht 2 centimetra. Hendeku midis murit dhe pjesës së sipërme të kornizës duhet të jetë rreth 10 milimetra.

Shumë shpesh lind pyetja - deri në çfarë thellësie të shpuar vrimat në mur? Varet nga materiali nga i cili bëhet muri mbajtës.

Për beton dhe tulla, thellësia optimale është 6 centimetra, për një bllok me një strukturë poroze - 8 centimetra.

Me ndihmën e dredhëzave prej druri të përkulshme të kornizës në hapje. Mos harroni se dritarja duhet të vendoset pikërisht në 3 aeroplanë. Për këto qëllime, niveli i lazerit është më i përshtatshëm, ka saktësinë më të madhe.

Montimi i kuadrit


Në këtë fazë, ndoshta keni nevojë për një partner. Ne kemi nevojë për të shpuar vrima në pikat vertikale të kornizës, më afër qoshet e sipërme dhe të poshtme. Në kohën e shpimit është e rëndësishme që kornizat të mbahen në një pozicion të rregulluar. Muri është shpuar në një thellësi prej 6-8 centimetra. Ne rregullojmë kornizën në mur me ankorë. Në këtë fazë, ndoshta keni nevojë për një partner

Duke përdorur shtrëngimin alternativ të ankorave, ju mund të rregulloni nivelin e kornizës vertikalisht. Nuk ka nevojë për të forcuar plotësisht spirancën, kthimi përfundimtar është bërë pas përfundimit të punës.

Pasi ta rregullojmë kornizën vertikalisht, shtrëngoni bulonat e ankorimit.

Mos jini shumë të zellshëm, nëse shtrëngoni shumë, mund të thyeni gjeometrinë e kornizës.

Dritare nënshkrimin

Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet vulosjes së duhur dhe me cilësi të lartë. Ju nuk dëshironi që lagështia të grumbullohet nën dritaren tuaj dhe skica të ecni në mot të ftohtë? Jo bisht i ngushtë i dritareve mund të shkaktojë fogging, dhe në mot të ftohtë dhe dritaret e akullta.

A po djersen dritaret tuaja? Jetë i sigurt për të lexuar artikullin - pse dritaret plastike djersen .

Asistenti kryesor në çështjen e vulosjes - shkumë poliuretani. Mos harroni se shkumë në rritje mbron mirë nga era, por pa përpunim shtesë lejon që uji të kalojë. Prandaj, pas përfundimit të punimeve të nënshkrimit, është e domosdoshme të suvatoni dhe të pikturoheni bashkimin e shkumës, ose të instaloni shpatet dhe kullimin. Plotësoni me kujdes të gjitha zbrazëtirat midis kornizës dhe murit. Pas forcimit të shkumës, mund të hiqni kunjat prej druri.

Kushtojini vëmendje karakteristikave të shkumës në rritje. Duhet të jetë rezistent ndaj acar. Nuk rekomandohet të vulosësh vrima në temperatura nën 15 gradë.

Përpara aplikimit të shkumit, laget sipërfaqja tërësisht me ujë. Përveç shkumës së nënshkrimit ka vetitë e fiksimit të mirë, si dhe izolimin e mirë të zërit.

Shkumë e tepërt pas tharjes mund të hiqet me thikë shkrimi.

Instalimi i kullimit

 1. Një kasetë hidroizolues është vendosur përgjatë shtresës së shkumës në rritje.
 2. Instalimi i një qëndrimi dhe një kasetë speciale të ngjeshjes, në vend të kasetës, mund të përdorni një shkumë në rritje.
 3. Kullimi i ujit futet në një zakon të veçantë në kornizën e dritareve, me një shpat drejt rrugës, kështu që moti do të rrjedhë nga graviteti.
 4. Të gjitha shtresat janë ngjitur me kujdes me sealant.

Të gjitha shtresat janë ngjitur me kujdes me sealant

Kuvendi përfundimtar i dritares

Pas instalimit të kornizës së dritares dhe nënshkrimit të brezave, mund të vazhdoni me instalimin e dritareve me xham të dyfishtë. Xhami është instaluar në një vend të rregullt dhe fiksuar me rruaza speciale në zyrën e xhamit. Pas futjes së xhamit, të gjitha dyert duhet të kontrollohen për hapje të hapura - mbyllje.

Pas grumbullimit të dritareve me xham të dyfishtë, sigurohuni që rregulloni dhe përshtatni dyert e dritareve, si ta bëni atë, lexoni këtë artikull .

Instaloni shpatet

Ne përshkruam në detaje procesin e instalimit të shpateve në këtë artikull - " shpatet për plastike bëjmë vetë ".

përfundim

Të nderuar lexues, nëse doni "udhëzimet për dummy" tonë, klikoni butonin e rrjeteve sociale më poshtë dhe ndani një artikull të dobishëm me miqtë tuaj. Kjo është mënyra se si ndihmoni në krijimin e resurseve :) Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi të lënë ato në komentet.

Redaktimi i videove

Shumë shpesh lind pyetja - deri në çfarë thellësie të shpuar vrimat në mur?
Ju nuk dëshironi që lagështia të grumbullohet nën dritaren tuaj dhe skica të ecni në mot të ftohtë?
A po djersen dritaret tuaja?

Copyright ©
Карта сайта
Все права защищены