Контакты
Главный девиз нашей строительной компании!
Строительство дома - важнейшее событие в жизни любого человека. Когда мы строим дом, мы вкладываем не только время и деньги, но и частичку души. Поэтому, жилье всегда будет отражением своего владельца. Дом - это место где мы нужны и желанны, дом - наша крепость и убежище, дом - символ достатка и благополучия.

Deti buckthorn - mbjelljen dhe kujdesin në përputhje me rregullat themelore + Video

 1. Rregullat e uljes
 2. Urdhri i kujdesit
 3. Sëmundjet dhe dëmtuesit
 4. riprodhim

Deti buckthorn quhet shkurre kopsht me gjemba, e cila nga gusht-shtator është e mbuluar fjalë për fjalë me fruta. Manaferrat me ngjyrë të verdhë me shkëlqim të buckthornit të detit të egër kanë një shije të thartë, dhe fidaneve të shumta të bushit vetë "mbytin" bimët që rriten pranë tij. Por kjo vlen vetëm për varietetet e saj të egra, në artikullin tonë ne do të flasim rreth asaj se si të mbillni dhe të rriteni buckthornin e kultivuar të detit, i cili gjithashtu ka një pamje dekorative në vjeshtë.

Rregullat e uljes

Një tipar unik i buckthorn detit është se të gjitha kultivarët e saj kanë pemë femra dhe meshkuj. Nëse i mbillni ata së bashku, atëherë ata do të polenizojnë njëri-tjetrin dhe do të prodhojnë një kulturë të shkëlqyer. Deri në 10 kg kulture mund të hiqet nga një pemë e vetme femër. Para se të filloni mbjelljen duhet:

 1. Zgjidhni një filiz të përshtatshëm.
 2. Të vendosë për vendin e uljes.
 3. Përgatitni terrenin.
 4. Zgjidhni kohën më të mirë për t'u ulur.
Deti buckthorn quhet shkurre kopsht me gjemba, e cila nga gusht-shtator është e mbuluar fjalë për fjalë me fruta

Deri në 10 kg kulture mund të hiqet nga një pemë e vetme femër.

Buka e kultivuar e bimëve, mbjellja dhe kujdesi për të cilat nuk paraqet ndonjë vështirësi të veçantë, ka manaferrat e mesëm ose të mëdhenj me ngjyrë të verdhë ose portokalli të pasur, ka edhe varietet me fruta të kuqe dhe të ëmbël. Varietetet më të popullarizuara të këtij kaçudi frutash, të cilat rekomandohen të mbillen në gjërësinë tonë, janë:

 1. Amator.
 2. Panteleevskaya.
 3. Im i preferuar.
 4. Chui.
 5. Vorobiev.

Kur blejnë fidane, preferenca duhet t'u jepet atyre që shesin kopshte që kanë të gjitha lejet. Kjo do të garantojë se do të keni pikërisht varietetin që zgjidhni.

Deti buckthorn, si dhe kastraveci të kopshtit , rritet mirë pranë shtëpive, përgjatë rrugëve, dhe gjithashtu në buzë të pellgut. Është e domosdoshme që ky shkurre të rritet larg nga komplotet e kopshtit. Fakti është se buckthorn detit ka rrënjë të gjata, rrënjësisht të degëzuar, të cilat mund të zgjasin dhjetra metra nga trungu i tij në anët, duke qenë të cekët, direkt nën sipërfaqen e tokës. Plagosja e të paktën një proces rrënjor në mënyrë të konsiderueshme dobëson pemën dhe mund të çojë edhe në vdekjen e tij. Kjo është arsyeja pse toka rreth shkurret nuk rekomandohet të gërmoj. Përveç kësaj, fidanet e plagosura të rrënjëve të rrënjëve të çojnë në fërshëllime të bollshme të egra, gjë që mund të jetë e vështirë për t'u çrrënjosur.

Video për sekretet dhe hollësitë e rritjes Është e rëndësishme të mbani mend se buckthorn detit e do dritën shumë, kështu që vendi i zgjedhur për uljen e saj nuk duhet të jetë në hije.

Ky frut është mbjellë në pranverën e hershme, duke futur rërë, humus dhe fosfor-kalium pleh në një vrimë të përgatitur paraprakisht për një filiz. Ajo nuk dëmton hirin, nëse mbjellja është bërë në tokë acid. Kur mbjellin disa shkurre, distanca minimale ndërmjet tyre duhet të jetë 2.5 metra.

Urdhri i kujdesit

Ky pleh, i cili u derdh në vrimë të përgatitur për mbjelljen e fidanëve, do të zgjasë 2 vjet. Gjatë kësaj kohe, rekomandohet të mbani tokën rreth tij nën një avull të zi, dhe pastaj ju mund të mbillni majdanoz pranë pemës, spinaq dhe zarzavate të tjera të kopshtit.

Gjatë kësaj kohe, rekomandohet të mbani tokën rreth tij nën një avull të zi, dhe pastaj ju mund të mbillni majdanoz pranë pemës,  spinaq  dhe zarzavate të tjera të kopshtit

Deti buckthorn mund të mbillen me bar

E megjithatë, si opsion, vendi nën buckthornin e detit mund të mbillet me barin e lëndinë dhe nuk e prenë kur kositje. Kjo do të jetë një pleh natyral i shkëlqyer, duke krijuar kushte të favorshme për rritjen dhe zhvillimin e detit. Puna e tokës nën buckthorn detit duhet të jetë jo më thellë se 7 cm.

Për shkak të faktit se rrënjët e saj janë drejtpërdrejt nën sipërfaqen e tokës, është e nevojshme që të kontrollohet me kujdes ujrat e tij, duke shmangur mbingarkimin. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në qershor - kur buds formohen në pemë. Gjithashtu është e rëndësishme të mos lejoni formimin e një kore në tokë, kur duket se toka do të duhet të lirohet.

Sa i përket ushqyerjes, duhet të bëhet 1 herë në 3 vjet. Ajo duhet të përbëhet nga plehrat organike dhe minerale, të plotësuara me azot. Plehra e shtrydhur mund të derdhet rreth trungut dhe rreth rrethit të trungut çdo vit - kjo do të ndihmojë në forcimin e rrënjëve.

Është e rëndësishme për të parandaluar formimin e kores në tokë.

Në pranverë pa dështim duhet të jetë pruned degët e thatë. Kjo është e nevojshme për t'i dhënë pemës një pamje të pastër dhe për të parandaluar dëmtuesit që të akumulohen nën to. E njëjta vlen edhe për të rinj, shoots të egra rreth buckthorn detit. Gjithashtu duhet të hiqet menjëherë.

Sëmundjet dhe dëmtuesit

Deti buckthorn, sidomos pemët e tij të rinj, është jashtëzakonisht i ndjeshëm ndaj sëmundjeve dhe dëmtuesve që mund të arrijë me të në çdo moment. Mund të dëmtojë:

 1. Endomikozom.
 2. Këmbë e zezë.
 3. Kore.
 4. Fusarium.
 5. Kalb Brown, etj

Deti buckthorn, sidomos pemët e tij të rinj, është jashtëzakonisht i ndjeshëm ndaj sëmundjeve dhe dëmtuesve.

Sidomos shpesh ndikon endomikoz shkurre. Kjo sëmundje kërpudhore çon në faktin se manaferrat e detit-buckthorn humbin aromën dhe elasticitetin e tyre - ata lehtë mbyten në duart e tyre kur zgjedhin, dhe vitin e ardhshëm, nëse nuk trajtohet, pema pushon të japë fryte pothuajse krejtësisht. Për të çliruar bimën e këtij fyerje fungale, përdoren oksikloridi i bakrit dhe lëngu Bordeaux. Ju duhet të përpunoni pemën dy herë - në fund të lulëzuar dhe në korrik.

Sa për dëmtuesit, në mesin e atyre që mund të godasin seriozisht këtë bush, mund të vërehet:

 1. Molla buckthorn detit.
 2. Fluturojnë detit.
 3. Aphids detit buckthorn.

Dy paragjykimet e para duhet të luftohen me klorofos, dhe zierjet e patateve, gjetheve të duhanit, lëkurës së qepëve dhe zgjidhjeve të sapunit do të jenë efektive kundër aphids.

Dy paragjykimet e para duhet të luftohen me klorofos, dhe zierjet e patateve, gjetheve të duhanit, lëkurës së qepëve dhe zgjidhjeve të sapunit do të jenë efektive kundër aphids

Patatet, gjethet e duhanit, lëkurat e qepëve dhe zgjidhjet e sapunit do të jenë efektive kundër aphids.

riprodhim

Mbarështim buckthorn detit, si dhe edukate mjedër në pranverë, më shpesh ndodh me prerje. Por për këto qëllime mund të përdoret:

 1. Shoots.
 2. Rrëshqet.
 3. Fara.
 4. Vaksinat.

Për të marrë bimë nënës përdoret ekskluzivisht për rritjen. Kjo bëhet në mënyrën e mëposhtme - për dy periudha - pranverë dhe verë, toka është rreth e rrotull dhe e lagur për rritjen e shpejtë të rrënjëve të saj, pas së cilës është prerë nga rrënja e prindërve dhe zbriti në vrimën e përgatitur.

Kjo bëhet në mënyrën e mëposhtme - për dy periudha - pranverë dhe verë, toka është rreth e rrotull dhe e lagur për rritjen e shpejtë të rrënjëve të saj, pas së cilës është prerë nga rrënja e prindërve dhe zbriti në vrimën e përgatitur

Për të marrë bimë nënës përdoret ekskluzivisht për rritjen.

Nëse vendoset të përhapet kjo fabrikë duke u shtresuar, atëherë duhet të zgjidhni ato që ndodhen më afër tokës. Në pranverë ata janë tilted në tokë, të vendosur në një zakon të përgatitur dhe të spërkatur lehtë. Dhe një vit më vonë, domethënë, pranverën e ardhshme, fidanët e lëshuar nga prerjet do të ndërpriten dhe transplantohen në një vend të përhershëm.

Mënyra më e vështirë për të ushqyer buckthornin e detit do të jetë rritja e fidanëve të farave të tyre. Përkundër faktit se është problematike, rezultati patjetër do të ju lutemi. Nga fara morën bimë të forta dhe të larta. E vetmja negativ - frutet e vogla.

Në ditët e sotme, buckthorn detit si një shkurre dekorativ është përdorur gjerësisht në dizajn peizazhit. Në rastin e madje edhe fidaneve të rinj të saj. Përdoret për të parandaluar erozionin e tokës dhe për të konsoliduar tokën e luginave dhe brigjeve të lumenjve.

Video rreth karakteristikave dhe kujdesit për buckthornin e detit

Shkurre të dendura të ndonjë prej varieteteve të saj formojnë një gardh të mrekullueshëm, dhe pemët e tij të pastra mbjellë para shtëpisë ose prapa gardhit mund të shërbejnë si një element dekorativ i hollë i pllakës.

Deti i mbjellë siç duhet buckthorn nuk do të dekoroj vetëm kopshtin, por do të bëhet edhe burimi i vet i vitaminave, të cilat gjenden në sasi të mëdha në frutat e tij të ëmbël dhe të lagësht.


Copyright ©
Карта сайта
Все права защищены