Контакты
Главный девиз нашей строительной компании!
Строительство дома - важнейшее событие в жизни любого человека. Когда мы строим дом, мы вкладываем не только время и деньги, но и частичку души. Поэтому, жилье всегда будет отражением своего владельца. Дом - это место где мы нужны и желанны, дом - наша крепость и убежище, дом - символ достатка и благополучия.

Тупорилий крокодил. Західноафриканський карликовий крокодил - Osteolaemus tetraspis. Osteolaemus Cope, тисяча вісімсот шістьдесят одна = Тупорилі крокодили. Крокодили, Алігатор, гавіали. Рептилії, плазуни, характеристика класу, ящірки, змії, вужі, крокодили, черепахи, Анак

Читати: Рід: Тупорилі крокодили

КРОКОДИЛ тупорилої (Osteolaemus tetraspis). Тупорилий або карликовий крокодил, West African Dwarf Crocodile. Латинська назва: Osteolaemus tetraspis Cope, тисяча вісімсот шістьдесят одна.

Карликовий африканський крокодил - Osteolaemus tetraspis - об'єднує два підвиди: Конголезький карликовий крокодил (Osteolaemus tetraspis osborni) - мешкає в Конго, колишньому Заїрі (його колишня назва Osteolaemus osborni KPSchmidt, 1919) і Західноафриканський карликовий крокодил (Osteolaemus tetraspis tetraspis) - поширений в Західній Африці . Західноафриканський карликовий крокодил має опуклість на своїй морді, яка відрізняє його від Конголезького кузена. Дослідники не єдині в своєму розподілі виду на таксони, на думку одних слід виділяти два підвиди, на думку інших - кілька самостійних видів в рамках цього ж роду.

Етимологія імені: Словосполучення Osteolaemus має на увазі "костисте горло", отримане з остеона - Osteo (грецьке - "кістки") + laimos (грецьке - "горло"), яке вказує на наявність великого поля з костистими пластинами, розташованими в області шиї і черева.

Видова слово tetraspis позначає "чотири щита", слово отримано від tetra (по грецьки - "чотири") + aspis (грецьке - "щит"), вказує на чотири костисті пластини, розташованої перші на потилиці (і на тильній стороні шиї).

Інші назви: карликовий африканський крокодил, африканський кайман, костистий крокодил, африканський Широконосий крокодил

Ареал: Тупорилі крокодили - стародавні тварини, які ходили Землю пліч-о-пліч динозаври. Тупорилий крокодил є видом-ендеміком для екваторіальних тропічних лісів центральної та західної Африки. Ареал охоплює Західну і Західно-центральну Африку: Анголу, Бенін, Камерун, Центральноафриканської Республіки, Конго, Кот-д'Івуар, Демократичну республіку Конго, екваторіальну Гвінею, Габон, Гамбії, Гани, Ліберії, Малі, Нігерію, Сенегал. Таким чином, область поширення тупорилого крокодила простягається від 9 градуса північної широти до 7 градуса південної широти, а може бути, і ще трохи південніше.

Тупорилого крокодила можна вважати перехідною формою між крокодилами і алігаторами. Він служить єдиним представником однойменного роду, який відрізняється від справжніх крокодилів головним чином кістяний перегородкою, що розділяє носову порожнину на дві частини. Його, навіть при поверхневому огляді, в природі не можна сплутати з іншими видами, так як стирчить з води коротка голова його дуже схожа на голову гігантської жаби, крім того, на морді помічається характерне здуття. Верхню повіку покрито кістяним щитком. Верхня частина голови дуже опукла, лоб сильно скошений, морда широка, плоска і мало загострена, довжина її майже дорівнює ширині при підставі а передня частина піднята і піднесена. Перетинки між пальцями дуже короткі, а на гомілки, замість гребеня, помічається поздовжній ряд великих кілеватие щитків: за цими ознаками тупорилий крокодил схожий на алігаторів. мають карі очі. Передня частина шиї покрита 6 щитками, розташованими в один ряд, але розділеними на дві групи, задня частина шиї - 4-6 кістяними щитками, розташованими парами одна за одною; спина покрита 6 поздовжніми і 17 рядами поперечних щитків. Морда широка і коротка, схожа на Кайманових, довжина якої трохи більше її ширини в підставі. Шия, спина і хвіст захищені кістяними щитками. Середня кількість зубів - 60-64.

Підвид O. t. tetraspis світліше по забарвленню, морда у нього більш загострена і піднята. Підвид O. t. osborni мало вивчений. Морда у нього опущена вниз, а кістяні пластини на панцирі Не такі товсті.

Забарвлення: Верхня частина тіла забарвлена ​​в матовий тим нобурий колір, на голові, спині і в інших місцях хвостового гребеня шкіра брудної світло-бурого забарвлення з чорними точками і плямами, нижня частина одноманітно блискучо-чорно-бура. Молоді тварини світліші жовтувато-бурого кольору з багатьма чорними цятками, а на спині і хвості у них широкі чорні смуги. Черево світле, жовте з численними чорними плямами.

Довжина самців близько 1.6 м (5 футів), максимальний зафіксований розмір - 6 футів, 3 дюйми (1.95 м.) В довжину. Самки набагато менше, їх довжина рідко перевищує 1,2 м.

Вага: Самці важать до 80 кг (175 фунтів), самки близько 30-35 кг (70 фунтів).

Тривалість життя: Різними дослідниками відзначається максимальна тривалість життя в 50-100 років.

Голос: Маленькі крокодили видають звуки "urk, urk", щоб покликати свою матір на допомогти: без неї їм не вилізти з гнізда. Цей же сигнал біди (тривоги) служить в якості призову до допомоги до матері або навіть іншим дорослим крокодилам, щоб врятувати їх від хижаків.

Навколишнє середовище: Карликовий крокодил зустрічається в різноманітних повільно поточних водоймах: болотах і озерцях на заболочених ділянках тропічних лісів. Під час вологого сезону відбувається розселення крокодилів, коли вони переміщуються навіть в савану, займаючи найрізноманітніші тимчасові водойми.

Вороги: Для маленьких крокодилів найнебезпечніший період життя від моменту їх вилуплення і практично до року. У цей час вони стають здобиччю птахів, великих хижих риб, дрібних хижаків (як, наприклад, мангусти і віверри), і навіть великих крокодилів.

Набагато більшу загрозу існуванню виду несе скорочення звичних місць існування в результаті вирубки лісу під сільськогосподарські плантації та полювання заради м'яса для місцевого споживання. Проведені дослідження показали, що кожного року десятки тисяч карликових крокодилів продаються для використання в їжу. Дрібні розміри і неагресивна природа карликового крокодила роблять бізнес цим видом відносно легким, так що це найбільше переслідуваний крокодил в регіоні. У великій кількості особини даного виду відловлюються і транспортуються на ринки живцем або убитими в замороженому вигляді.

Шкіра цього виду щодо низької якості і комерційне полювання для цього виду ніколи не була серйозною проблемою.

У деяких країнах, в тому числі Гамбія і Ліберія, поселення цього крокодила серйозно виснажені, а чисельність вкрай низька, і це, можливо, незабаром стане причиною їх зникнення в цих областях.

Люди довго розглядали крокодилів як шкідливий «паразитичний» (для людини) вид і крім того, небезпечний для людини. Тому, крокодили переслідувалися аж до повного знищення в деяких місцях їх минулого поширення, особливо в місцях, де місцеве населення зайнялося тваринництвом (розведенням рогатої худоби) і вторглися в місця проживання крокодилів. Після європейської колонізації Африки, уряди багатьох країн платили щедрі винагороди за кожного крокодила, убитого для того, щоб зробити сільську місцевість безпечніше для людей і рогатої худоби.

. Карликовий крокодил - хижий, ефективний водний хижак, основу харчування яких складають риби, ракоподібні, амфібії. Як з усіма крокодилами, їх вражаючі щелепи проектуються, щоб закрити на видобутку з максимальною силою, але вони не можуть жувати або укус налагоджує їх видобуток. Всі поживні елементи - ковтати ціле. Для людини абсолютно безпечний., Швидше за все і інша земна видобуток. Протягом року раціон тупорилого крокодила змінюється. Західноафриканський карликовий крокодил харчується рибою, земноводними, ракоподібними, можливо - іншими сухопутними тваринами. Спостереження в Конго свідчать про те, що раціон крокодила змінюється протягом року: він харчується рибою в сезон дощів, коли річки розливаються і приносять рибу в болота, де мешкають крокодили. Під час посухи, коли риба стає недоступною, крокодили переходять на харчування ракоподібними, і обсяг їжі скорочується. У сезон дощів крокодил харчується в основному рибою, в сухий період, коли риба не доступна, крокодили поїдають прісноводних молюсків і ракоподібних. Пристосуванням для роздавлювання твердих панцирів крабів і раковин молюсків є потужні задні зуби з сплощеними грибоподібними коронками.

Крокодили ведуть нічний і водний спосіб життя. Вони залишаються в своїх норах протягом дня, виходячи в ночі, щоб полювати в воді, уздовж банків річки або динамічної області і в ліс. Крокодили з'являються зазвичай в ночі і фураж або близько до води, або екстенсивно на землі, особливо в покритих і увійшли лісом областях. У деяких областях, індивідууми залишаються в ізольованих динамічних областях, приховуючи під деревними корінням протягом дня. До спеціальних адаптацій до водного способу життя можна віднести розташування очей, які розміщені високо на голові, надаючи можливість крокодилу дивитися вище водної лінії, при цьому утримуючи своє тіло під водою. Коли крокодили плавають у воді, вони залишають тільки свої ніздрі, очі, і вуха вище поверхні. Їх очі можуть бути покриті напівпрозорими мембранами, багато подібно третього століття і вухам і ніздрів може бути закритий над складками шкіри.

Спеціальні прозорі мембрани захищають очі тварини під час перебування під водою, так що крокодили можуть користуватися своїм зором під час боротьби з видобутком як на суші, так і у воді. Крокодил, коли знаходиться у воді, також може відкрити свій рот завдяки спеціальному клапану в його горлі. Це дозволяє щелеп відкритися без дозволу воді рухатися вниз в горло.

Протягом вологого сезону, карликові крокодили роблять великі нічні рейди по суші. Вони подорожують по залитій водою савані, займає різноманітні водойми, утворені розливами вод.

Веде нічний спосіб життя. Велику частину часу, особливо в період посухи, проводить в норах, які риє в землі. Як правило, вони розташовані поблизу водойми, вхід в нору знаходиться нижче рівня води.

Багато часу крокодили витрачають на підтримку своєї температури тіла, гріючись на сонці, коли вони охололи і, шукають тінь, коли їм стає занадто спекотно.

У воді крокодили плавають завдяки використанню їх потужних хвостів, а по суші вони ходять використовуючи унікальну для крокодилів "високу прогулянкову ходу". Були повідомлення про стрибків галопом крокодила - така поведінка спостерігалося, коли на суші крокодилу загрожувала небезпека, і він швидко тікав назад до води, де відчуває себе в більшій безпеці, ніж на суші.

Більшу частину дня, якщо крокодил не приймає сонячні ванни, він проводить в норах, які сам же і будує. Ці нори частково занурені в воду: вони мають з нори вихід під водою. У деяких районах крокодили можуть жити деякий час в невеликих калюжах, ховаючись серед коренів дерев. Нори - надійні укриття, їх крокодили залишають зазвичай вночі, коли йде на годівлю, при цьому він намагається не віддаляючись від нори на велику відстань. Видобуток він знаходить у воді або на землі, часто в лісі або серед рослинних ділянок савани.

Крокодили часто ловлять свою здобич завдяки затаивание, перебуваючи в зануреному у воду стані. Терпляче дочекавшись, коли майбутня жертва наближається до прихованої під водою пасти, крокодил несподівано і дуже швидко вистачає мертвою хваткою плещуться біля їх голів видобуток. Таким чином, вони легко ловлять свою закуску в формі стрибає жаби, риби або птиці, які вибрала невдале для себе місце для полювання або відпочинку.

Тубільці вважають карликового крокодила абсолютно нешкідливим. Він нахабніше інших крокодилів і на очах мисливців тягає під воду впольованих птахів. Він також довірливі або, скоріше, цікавіше інших видів: вони висовують голови з води щоразу, як на березі або на піщаних мілинах відбувається щось незвичайне.

Соціальна структура: Тупорилі крокодили за винятком шлюбного періоду ведуть одиночний спосіб життя, займаючи обмежені індивідуальні ділянки. Хоча вони зазвичай вважають за краще уедіненненіе і відлюдництво, однак при нестачі води (місць проживання) або при достатку доступного продовольства, вони терпимо ставляться один до одного при проживанні в тісній близькості.

Розмноження: В шлюбний період самець, готовий до розмноження, неквапливо наближається до плаваючої самці, «заскальзивает» на неї і щільно обхопивши її лапами, робить спробу до спаровування. Якщо самка готова до цього, вона відкриває свою клоаку і відбувається спарювання. Кілька тижнів потому, коли яйця в самці дозрівають і наближається час їх відкладання, вона приступає до будівництва гнізда. Натискання водоростей та іншої рослинності в велику купу, самка відкладає туди близько 10 яєць, в рідкісних випадках - до 20. Гніздова підстилка, яка подібно купі компосту, поступово розігрівається від процесів гниття, підтримує яйця теплим, створюючи комфортні умови для розвитку ембріонів.

Самки карликового крокодила - хороші матері, вони не тільки будують а й самовіддано охороняють гнізда і яйця в них від ворогів. Залишаючись біля гнізда протягом декількох місяців, самка їсть мало або не харчується зовсім, чекаючи вилуплення свого потомства, про що вони повідомляють матері гучними попискування. Самка, почувши їх вокализацию, розкриває гніздо і обережно зібравши малюків в свою пащу вона несе їх в найближче водоймище. Тут він продовжує протягом піклуватися про молодих крокодильчика ще деякого часу, охороняючи їх від хижаків.

Сезон / період розмноження: Період розмноження пов'язаний з початком вологого сезону і припадає на травень-червень.

Статеве дозрівання: Статевозрілими крокодили стають у віці 5 - 6 років.

Вагітність: Інкубаційний період - 85-105 днів.

Потомство: Новонароджені крокодильчики при народженні мають тіло до 28 см в довжину. Крім захисту, яку їм забезпечують самки, малюки для свого розвитку потребують власного продовольстві: тільки при надмірному харчуванні вони можуть вирости за рік на цілий фут, що дозволить їм стати по справжньому самостійними і здатними гідно постояти за себе.

Багато видів крокодилів переслідуються через свою шкіри, з якої після спеціальної вичинки виготовляється високоякісне взуття, дамські сумочки, гаманці і ін. Вироби. Карликовій крокодилу в цьому пощастило, він на щастя не має цінної шкіри і вона не вважається придатною для промислових цілей, тому вигляд не переслідується по комерційним інтересам. Незважаючи на це, місцеве населення використовує шкіру для створення низькосортних виробів а також крокодилове м'ясо для своїх кулінарних цілей. Низька якість шкіри тупорилого крокодила не стимулює людей до штучного розведення крокодилів.

Повсюдно вид рідкісний, але не знаходиться під загрозою зникнення. У деяких районах тупорилі крокодили дуже рідкісні, але стабільність популяції досягається за рахунок широкого поширення виду. У Гамбії та Ліберії популяції тупорилих крокодилів знаходяться в украй несприятливих умовах. Основна проблема охорони тупорилого крокодила полягає в недостатній вивченості виду, а наявні відомості про чисельність виду не завжди надійні і підтверджені. На основі цього міжнародні організації поміщають вид в категорію високого ризику. Вид внесений до Додатку I Конвенції CITES (за винятком Конго, де він проходить за списками Додатки II з кінця 1980-х років) в і Червону книгу IUCN по категорії: VU A2cd (VULNERABLE). Популяція в природі оцінюється в 25000 - 100000 особин.


Copyright ©
Карта сайта
Все права защищены