Контакты
Главный девиз нашей строительной компании!
Строительство дома - важнейшее событие в жизни любого человека. Когда мы строим дом, мы вкладываем не только время и деньги, но и частичку души. Поэтому, жилье всегда будет отражением своего владельца. Дом - это место где мы нужны и желанны, дом - наша крепость и убежище, дом - символ достатка и благополучия.

Єнот-полоскун (Procyon lotor) єнота-полоскуна, ареал зовнішній вигляд зубна формула забарвлення полоскуна, розмір вага голос середовище проживання вороги хижаки єнота-полоскуна, їжа поведінку щільність популяції, фото єнот-полоскун червона книга хижаки єноти дикі тварини доповідь реферат

Слово єнот походить від індійського слова arakun, який означає - він дряпає своїми руками Слово "єнот" походить від індійського слова "arakun", який означає - "він дряпає своїми руками". Протягом 1700-х років, американські колоністи пропустили звук "a" в назві, і ім'я з часом набуло вигляду: "raccoon".
Ареал: корінний мешканець Центральної і Північної Америки.
Єнот-полоскун був завезений в Європу і Азію, акліматизувався в Німеччині, Білорусії, Азербайджані, на Далекому Сході Росії і в ряді інших місць. З пунктів випуску єнот перебрався до Франції, Нідерландів і інші європейські країни.

Опис: за зовнішнім виглядом єнот-полоскун схожий на єнотовидного собаку .
Тіло кремезне, лапи короткі з довгими рухливими пальцями, з не висуваються гострими кігтями. Підошви лап голі. При стоянні спирається на всю підошву, а при ходьбі - на одні пальці, тому слід єнота-полоскуна нагадує відбиток людської руки.
Голова широка з короткою гострою мордою, вуха невеликі округлі. Хвіст пухнастий. Хутро густе довгий, з боків голови утворює "баки".
Зубна формула - різці 3/3, ікла 1/1, предкоренние зуби 3-4 / 3-4, корінні зуби 2 / 2-3. Всього 36-42 зубів.

Забарвлення: шерсть жовтувато-сірого кольору з домішкою чорного. Від чола до кінчика носа тягнеться чорно-бура смуга. Навколо очей чорно-бурі плями. На хвості у єнота-полоскуна 5-7 широких кілець сіро-жовтого і чорно-бурого кольору.

Розмір: довжина тулуба 65 см, хвоста 25 см, висота в холці 30-35 см Розмір: довжина тулуба 65 см, хвоста 25 см, висота в холці 30-35 см.

Вага: 5,4-15,8 кг, в середньому - 6 кг. Самці важче самок приблизно на 10-30%.

Тривалість життя: в неволі до 12-16 років, в природі приблизно до 2-5 років.

Навколишнє середовище: єнот-полоскун мешкає в різноманітних середовищ існування біля річок і озер в заплавних, рідше передгірних листяних і змішаних лісах. Хвойних лісів і лісів без водойм уникає.
Селиться на окраїнах полів, в садах та інших лісонасадженнях, зустрічається в скверах міст і передмість. В цілому єнот-полоскун досить легко пристосовується до антропогенного ландшафту, нерідко доставляючи багато клопоту своєю діяльністю власникам земельних ділянок.
У межах свого природного ареалу, єноти населяють низинні і рівнинні ділянки, уникаючи регіонів з жорсткими зимами.

Пирхання, голос єнота-полоскуна

У різних ситуаціях єноти використовують різноманітні звуки, які включають муркотіння, скиглення, гарчання, свисти, крики і радісні іржання.

вороги:   койоти   ,   вовки   ,   руді рисі   , Ілька,   алігатори   ,   сови   , На дитинчат полюють   змії вороги: койоти , вовки , руді рисі , Ілька, алігатори , сови , На дитинчат полюють змії .
Інше джерело смертності - хвороби ( собача чума і сказ ). Починаючи з 1983, тільки в среднеатлантических і південних регіонах Сполучених Штатів щорічно від сказу і чуми гине кілька тисяч особин.
Недоїдання і жорсткі зими грають велику роль в обмеженні чисельності популяції виду, особливо молодих особин.

Їжа: єнот-полоскун всеїдний, в харчуванні виражена сезонна зміна кормів. Навесні і на початку літа основу раціону складають тваринні корми, а в другій половині літа і восени він вважає за краще рослинну їжу.
поїдає різноманітних комах і їх личинок, земляних черв'яків, равликів, жаб , раків , рибу і гризунів . Іноді єноти добувають і поїдають ондатр , білок , кроликів і яйця водоплавних птахів .
Влітку значну частину в їх раціоні становлять рослинні корми, в тому числі плоди і горіхи, дикі вишні, аґрус, ягоди бузини, дикий виноград, полуниця і городні культури, як наприклад, картопля і зерно.
Періодично здійснює набіги на гнізда комах, в тому числі шершнів, джмелів , термітів і мурах , Здебільшого через личинок. Товста шкіра і хутро захищають тварин від жал розгніваних жалких комах.
Живучи поблизу від людей, єноти охоче риються в смітті, вишукуючи їстівні продукти, нерідко забираються і в пташники.

Поведінка: єнот-полоскун веде присмерк нічний спосіб життя Поведінка: єнот-полоскун веде присмерк нічний спосіб життя. День проводить на гілках дерев або в дуплах, на полювання виходить з наступ сутінків.
У єнотів чудове нічне зір і гострий слух. Вони дуже моторні альпіністи і чудово лазять по деревах, можуть спускатися з дерева головою вперед, завдяки рухливим ступень ніг, які можуть повертатися практично на 180 градусів.
У єнотів дуже моторні пальці, майже, такі ж спритні, як і у мавп . Він також може, як мавпа або лінивець, лазити по горизонтальних гілках, висячи на них вниз спиною.
По землі єноти зазвичай ходять, але можуть і бігати. Ходять розміреним ходою, але в разі небезпеки можуть розвивати швидкість до 15 миль / год. Без усяких наслідків для себе можуть зістрибнути (чи впасти) з висоти 10-12 метрів.
У Вірджинії, в пошуках їжі єноти за ніч можуть пройти до 2,5 км.
Щільність популяції виду широко змінюється в залежності від типів середовища існування. У вологих низинних районах (болотах, приливних зонах і заливних рівнинах) щільність становить до 50 особин на 1 км2. У сільськогосподарських району і лісах щільність досягає 20 особин на 1 км2, а в приміських районах до 69 на 1 км2.
Єноти-полоскун - хороші плавці, але плавають неохоче. У воді єноти добувають водних тварин, при цьому використовують свої чутливі пальці.
У північних широтах ареалу калорійна дієта надзвичайно важлива для єнота, так як тварини повинні накопичити достатні запаси жиру, щоб витрачати їх протягом зимового сну. Жир накопичується по всьому тілу, навіть навколо хвостової кістки, при цьому шар жиру, особливо на спині досягає товщини в 2,5 см.
правовласник: портал Зооклуб
При передруці цієї статті активне посилання на джерело ОБОВ'ЯЗКОВА, в іншому випадку, використання статті буде розглядатися як порушення "Закону про авторські та суміжні права".



Copyright ©
Карта сайта
Все права защищены